на живо

Волейболистите до 21 г. загряват за световното с уроци по история

На 23 септември "лъвовете" се изправят срещу Бахрейн в София

Волейболистите до 21 г. загряват за световното с уроци по история

Лекция за успешни българи мотивира волейболистите от националния отбор до 21 години преди световното първенство, което ще се проведе у нас.

"Лъвовете" на селекционера Найден Найденов, загряха за предстоящите сблъсъци с разказ за живота на великия борец Дан Колов, микробиолога Стамен Григоров и на генерал Стефан Тошев.

Инициативата, по време на която младите волейболисти се запознават с историята на родината и личностите, които имат влияние върху съдбата на българите, беше подета преди няколко месеца. 

От родната федерация се надяват, че именно тази инициатива ще вдъхне увереност на младите "лъвове" за мачовете с Бахрейн, Полша и Куба.

"Трябва да покажем индивидуални качества, но те да са сплотени от един колектив. Искам да усетя тръпката да си на полуфинал, да си на финал. Да спечелиш медал е специално усещане", заяви Александър Николов.

България ще дели домакинството на световното първенство с Италия. Първият мач на "лъвовете" е срещу Бахрейн на 23 септември. Все още не е ясно дали в залата ще присъства публика.

"Искаме да бъдем мотивирани до краен предел и да влезем в историята с тях. Надяваме се да има публика в залата. Друго е когато има хора, залата е пълна, публиката вика за теб", не крие надеждите си Денис Карягин.

Мачът на българите срещу Куба е на 24 септември, а срещу Полша - на 25 септември. Първите два тима от всяка група продължават напред в битката за отличията.