на живо

Разрешиха на волейболистите до 21 години да играят в чужбина

УС на БФВ отмени решението на старото ръководство

Lap.bg

На виртуална среща Управителният съвет на Българската федерация по волейбол отмени решението на старото ръководство, което не позволяваше на състезатели под 21 години да осъществяват трансфери в чужбина.

Според решението от 11 юни 2019-а, бе спряно за срок от 3 години издаването на международни трансферни сертификати за всички състезатели до навършването им на 21 г. – включително на тези, които попадат под особено наблюдение. А трансферите на тези волейболисти щеше да става само след изрично разрешение от УС на БФ по волейбол.

"Това беше една от точките в предизборната кампания на екипа ми – обясни президентът Любо Ганев. – Радвам се, че я изпълнихме. Уважаваме правата на всички, които искат да се развиват. Федерацията пледира младите да играят във възможно най-добри отбори."

След днешната среща стана ясно, че България вече официално е кандидат за домакинство на световното първенство по волейбол за младежи през 2021 година.

"За нас това е голямо предизвикателство и съм сигурен в успеха ни. Пари от Министерството на спорта не се полагат. Затова се обръщам с апел към всички, които обичат младите - сега е моментът да се помогне. Тепърва предстоят разговори с партньорите ни, а очакваме да се присъединят и нови. Вече сме в контакт със световната централа (ФИВБ), за да знаем каква помощ може да очакваме оттам. Нашата цел обаче е основно родни партньори да ни помогнат да направим реалност един великолепен проект, благодарение на който за България ще се говори по целия свят", коментира Ганев.

bTV призовава: останете си вкъщи!