на живо

Волейболистите на "Хебър" ще играят в третия квалификационен кръг на Шампионската лига

Тимът от Пазарджик отстрани "Шахтьор" Солигорск след победа с 3:1 в реванша

CEV

Волейболистите на "Хебър" ще играят в третия квалификационен кръг на Шампионската лига! Тимът от Пазарджик успя да отстрани белоруския "Шахтьор" Солигорск, след като победи с 3:1 (15:25, 25:21, 25:16, 25:22) в реванша. 

Преди седмица българските представители в пресявките на най-силния европейски клубен турнир загубиха у дома с 2:3. Целта в реванша беше чиста победа с 3:0 или само един загубен гейм. Актуалните носители на Суперкупата на България постигнаха второто. 

Снимка: CEV

След силно начало на "Шахтьор" в първия гейм, домакините натрупаха преднина и поведоха, като позволиха на българските представители да запишат само 15 точки.

Волейболистите на "Хебър" се мобилизираха и в следващите части показаха категорична игра. Те дадоха съответно 21 и 16 точки на своите съперници без да имат особени проблеми в играта си. 

Снимка: CEV

Последната четвърта част беше най-оспорвана. От "Хебър" успяваха да натрупат преднина, но бързо я губеха и няколко пъти се стигна до равенство. В заключителните точки обаче българските волейболисти показаха повече класа и по-здрави нерви и в крайна сметка добавиха и този гейм на сметката си след 25:22.

Най-резултатен за "Хебър" беше бившият капитан на националния тим Тодор Алексиев. Той реализира 22 точки. Италианецът Якопо Масари добави 17. 

Снимка: CEV

В следващия кръг тимът от Пазарджик ще се изправи срещу гръцкия "Олимпиакос". Съперникът на "Хебър" се класира за третия кръг, след като победи "Рикер" Комарно два пъти - с 3:1 като гост в Словакия и 3:0 на свой терен.