на живо

Волейболната федерация очаква отчетите на националните селекционери

Пранди и Петков трябва да обяснят за представянето на европейските първенства

Волейболната федерация очаква отчетите на националните селекционери

Селекционерите на националните отбори по волейбол за мъже и жени - Силвано Пранди и Иван Петков, трябва да дадат обяснение пред Българската федерация за представянето на тимовете на европейските първенства. 

На база на тази информация ще бъде решено дали те ще продължат да бъдат начело на отборите. Всеки от селекционерите има 3 седмици след края на шампионатите да представи своята позиция. Въпросните доклади ще бъдат обсъждани на Управителния съвет на централата, който трябва да се проведе в края на октомври или началото на ноември.

Снимка: CEV

Селекционерът на жените - Иван Петков ще предостави отчета си до края на другата седмица. Неговият договор вече изтече. 

Петков изведе "лъвиците" до титла в Златната лига през юли в Русе. На европейското тимът стигна до осминафинал, като изненадващо загуби от по-непретенциозния тим на Швеция. В груповата фаза пред пловдивската публика те записаха 4 успеха и 1 загуба.

Снимка: Lap.bg

Договорът на Силвано Пранди като селекционер на мъжкия тим изтича през 2022 г. Когато той беше назначен, от федерацията споделиха, че идеята е в един момент опитният италианец да се превърне в помощник на Николай Желязков. 

Снимка: Lap.bg

На европейското първенство "лъвовете" завършиха на 12-та позиция, отпадайки на осминафинал от Германия след 3 победи и 3 загуби в групата. 

За втори пореден шампионат на Стария континент под ръководството на Силвано Пранди българският тим остава извън първата осмица.

Снимка: CEV

Първите мачове на националните ни отбори предстоят през месец май 2022 г.