на живо

Волейболният ЦСКА ще домакинства в... Перник

От клуба отказаха да бойкотират полуфиналния плейоф срещу "Нефтохимик"

Lap.bg

Волейболният ЦСКА ще изиграе домакинските си мачове срещу "Нефтохимик" от полуфиналния плейоф на първенството в Перник. 

Ръководството на "червените" не получи разрешение от Българската федерация по волейбол клубът да използва собствената си зала "Васил Симов" и вместо да прибегне до бойкот и неявяване за срещите, реши да наеме съоръжението в близкия до София град. 

Така на 29 и 30 март ЦСКА ще бъде домакин на "Нефтохимик" в зала "Борис Гюдеров" в Перник.

Ето и цялото съобщение на клуба, публикувано в сайта на "червените":

Уважаеми господа,

Ръководството на ВК ЦСКА взе решение домакинските срещи от полуфиналните плейофи между отборите на ВК ЦСКА и „Нефтохимик 2010“ (Бургас) да се проведат на 29.03.2017 г. и 30.03.2017 г. в зала „Борис Гюдеров“ в град Перник.

Изразяваме крайното си огорчение от решенията на отговорните фактори в БФВ и НВЛ, както и от липсата на феърплей от съперника ни.

На този етап ще спестим на волейболната общественост подробностите по случая, но заявяваме категорично, че наивното ни предположение, че нещо в отношението към ВК ЦСКА се е подобрило, напълно се изпари.

ВК ЦСКА спечели домакинското си предимство с честна борба. По независещи от нас причини, възможността да играем в зала, намираща се в град София ни бе отнета. Въпреки това ние няма да бойкотираме плейофите и ще продължим да се борим, защото смятаме, че шансовете ни срещу „дрийм тима“ от град Бургас остават.

                                                                     Председател на

                                                                        УС на ВК ЦСКА:

                                                                                         /Александър Попов/