на живо

"Валенсия" нанесе втора загуба на "Реал" Мадрид

"Белите" продължават да бъдат лидери в първенството

Getty Images

"Валенсия" победи "Реал" Мадрид с 2:1 в отложена среща от 16-ия кръг на Примера дивисион и по този начин нанесе втора загуба на "белите" в първенството.

"Реал" продължава да бъде начело във временното класиране с актив от 52 точки с една повече от "Барселона", но и с мач по-малко.

"Прилепите" изненадаха своя противник с два ранни гола. В 4-ата минута бившият играч на "Барселона" Мунир центрира отдясно, Дзадза овладя на гърди с гръб към вратата и с прекрасно завъртане откри резултата.

Пет минути по-късно Кейлор Навас капитулира за втори път, а този път се разписа друго ново попълнение Ореяна.

В минутите до края на полувремето положенията следваха едно след друго и пред двете врати. Нани и Дзадза можеха да вкарата за "Валенсия", а Каземиро, Бензема и Роналдо пропуснаха за гостите.

Минута преди края на полувремето Кристиано Роналдо с глава прати топката в мрежата на Алвеш. В заключителните секунди Роналдо бе близо и до изравняване, но нямаше късмет.
"Реал" се хвърли в бурни атаки през второто полувреме. Отново Роналдо бе в центъра на събитията, но домакините оцеляха.

До края на срещата и двата отбора имаха претенции към съдията за дузпа, но не я получиха.
В крайна сметка "Валенсия" удържа своя съперник, въпреки че Енцо Перес като по чудо не си отбеляза автогол, а Гарет Бейл в заключителните секунди пропиля добра възможност.