на живо

Волейнационалките се целят в нов трофей от Златната лига (ВИДЕО)

Утре тимът на Иван Петков отпътува за първия турнир в Украйна

Нов трофей от Златната лига е целта пред женския национален отбор по волейбол. Това заяви селекционерът Иван Петков преди старта на надпреварата. Утре тимът ни отпътува за първия турнир в Украйна, а съперници ще бъдат домакините и Словакия.

"Преди две години ние спечелихме Златната лига и промоция вече за Гран При. Нормално е и тази година нашите амбиции да са не само да стигнем максимално далеч, а да я спечелим. Публиката и в Пловдив, и в Русе е доста емоционална. Надявам се да създаде подобаваща атмосфера, в която момичетата да се почувстват по-специално.", каза Петков.

"Най-общо Златната лига е един атрактивен турнир на европейската конфедерация. Победителят в този турнир получава шанс да играе във волейболната Световна лига, която е алтернатива на Гран При, женския вариант, и Световната лига при мъжете. Неприятно е, че един мач по-малко трябва да изиграем. Ние сме в една група със Словакия, Финландия и Украйна, но поради COVID проблеми Финландия отказа – тимът е под карантина до 28 май и няма шанс да участва в надпреварата. Финландия е доста бърз отбор, за нашия тим щеше да представлява интерес да играем с тях. Играят добър тактически волейбол, това щеше да ни вкара в едни отговорности и рамки."

"От състава единствено четири момичета отпадат – Елица Василева, Христина Русева, Полина Нейкова и Галина Каракашева. По различен характер са причините за отпадането на четирите момичета, няма нищо притеснително.", обяви треньорът на "лъвиците".

Снимка: Lap.bg