на живо

Казийски пред bTV: Няма шанс да се върна в националния отбор (ВИДЕО)

Радостин Стойчев: Нивото на волейбола в България стигна нивото на държавата

Казийски пред bTV: Няма шанс да се върна в националния отбор (ВИДЕО)

Матей Казийски категорично заяви пред bTV, че вече няма възможност да заиграе отново за българския национален отбор по волейбол.

"Според мен е важно, въпреки всичко, да има някой в България, който да отстоява някаква позиция, да не сме всички готови на всичко за някакви лични облаги. Аз смятам, че трябва да отстоявам решението, което съм взел, защото според мен то продължава да е правилно и да е валидно. Надявам се на някой да му щукне "той щом така е направил, може би нещо не върви, дайте да променим нещо". Моите мечти не са толкова важни за мен, колкото е важен българският волейбол", каза Казийски след чистата победа на тима му Тренто при гостуването на Университатия Крайова в първи четвъртфинален мач за Купата на CEV. 

Треньорът на италианския отбор Радостин Стойчев е на мнение, че ситуацията в българския волейбол става все по-лоша.

"Болно ми е, че ситуацията е такава. Моята позиция съм я заявил отдавна и тя не може да бъде променена по никакъв начин. Посочил съм нещата, които смятам, че трябва да се променят. Опира все пак до желание. Хората трябва да променят нещо, а не да чакат някой да го промени. Съжалявам, че нивото на волейбола стигна нивото на държавата. В мъжкия национален отбор е възможно да се променят нещата и се надявам това да стане. Ако говорим за състоянието на волейбола като цяло, не смятам, че ще има положителна промяна. Волейболът е със затихващи функции", заяви пред bTV бившият национален селекционер.

Очаквайте целите интервюта с Матей Казийски и Радостин Стойчев в понеделник в предаването "Зона Спорт" от 20:00 часа по RING.BG.