на живо

Казийски с повиквателна за националния по волейбол, Жеков се завръща

Пламен Константинов обяви играчите, на които ще разчита за СП в Полша

БГНЕС

Матей Казийски има нова възможност да се завърне в мъжкия национален отбор по волейбол. Новият селекционер на държавния тим, Пламен Константинов, е отправил покана към един от най-добрите посрещачи в света да се присъедини към подготовката за Световното Първенство в Полша през септември.

Константинов е провел личен разговор с Казийски, който все още не е дал отговор, но трябва да го направи до 21-ви юли, когато започва лагера на националите в Правец. Той напусна отбора през лятото на 2012 год. и заяви, че би размислил при промяна в ръководството на БФ Волейбол, което включва и оставката на президента Данчо Лазаров.

Докато мисли за бъдещети си около националния тим, Казийски взе решение да се завърне в италианския Тренто. През миналия сезон той игра за турския Халкбанк, но през новата кампания отново ще се събере с треньора Радостин Стойчев в тима, с който двамата спечелиха 14 трофея за 6 сезона.

Друга от бившите звезди на националния тим, Андрей Жеков, със сигурност ще се включи в подготовката. На 8-ми и 9-ти август в "Арена Ботевград" България ще играе контролни мачове с Белгия, от 16-ти до 18-ти ще участва на турнир в Полша с тимовете на домакините, Русия и Китай, а на 21-ви и 22-ри са предвидени двубои с Бразилия и Франция.

Шампионатът на планетата започва на 30-ти август, а нашият тим е в предварителна група с Русия, Канада, Египет и Китай, както и още един отбор от Централна и Северна америка.