на живо

Впечатляващ обрат в Ловеч от 0:2 до 4:2 за Литекс

Берое - Ботев /Пд/ 2:1

Литекс постигна впечатляваща победа с 4:2 в домакинството си на Лудогорец от предпоследния кръг на "А" група. "Оранжевите" изоставаха в резултата с 0:2, но след хеттрик на Бьорн Маарс Йонсен стигнаха до трите точки и продължават битката с Берое за сребърните медали. Тимът на Петър Хубчев и ловчанлии имат по 54 точки, а в последния кръг старозагорци гостуват на Лудогорец, докато Литекс гостува на ЦСКА.

Гостите доминираха преди паузата. Още в шестата минута Абало центрира отдясно, а Страхил Попов не успя да изчисти добре топката, която попадна право на крака на Кишада, който уцели напречната греда, след което Мисиджан направи точна добавка - 0:1.

В добавеното време на първата част Лудогорец успя да удвои преднината си. Кишада проби по левия фланг, центрира в наказателното поле, където Марселиньо беше оставен непокрит и с мощен удар отбеляза - 0:2.

След паузата, в 47-ата минута Литекс получи дузпа за нарушение на Моци срещу Йонсен. Пауло Регула хладнокръвно реализира за 1:2, а в 65-ата минута Регула центрира перфектно от фаул, Йонсен се извиси над всички и с глава изравни за 2:2.

В 68-ата  минута норвежецът вкара за пълния обрат - 3:2. Йонсен оформи своя хеттрик в последните секунди на мача за крайното  4:2.
В друг мач от А" група Берое победи Ботев /Пд / с 2:1 и така Литекс и Берое имат равни точки и продължават битката за сребърните медали в първенството.