на живо

Връчиха акт на ЦСКА за неспазване на COVID мерките на дербито (ВИДЕО)

СРЗИ е изпратила предупредително писмо и до отборите на "Локо" София и "Славия"

Връчиха акт на ЦСКА за неспазване на COVID мерките на дербито (ВИДЕО)

Наказание за ЦСКА след дербито с "Левски" вчера. Заради неспазване на мерките срещу COVID-19 столичната регионална здравна инспекция се е самосезирала и е връчила акт на изпълнителния директор на "червените" Филип Филипов, който го е приел без възражения. Акт има и за "Локомотив" Пловдив след сблъсъка с "Ботев" в събота.

Според действащите мерки е допустимо заемането на до 30% от капацитета на стадиона, а зрителите трябва да са през две седалки и да носят маски. На срещата между ЦСКА и "Левски" официално бяха пуснати в продажба около 13 000 билета. От ЦСКА са категорични, че не приемат наложената санкция.

"Глоба все още няма като цена, днес ни бе съставен акт. Този акт ние ще го обжалваме и написахме възражение, защото спазихме абсолютно всички противоепидемични мерки, които трябва да се спазят за такъв мач. На всеки вход се предупреждаваше, имаше контрол за влизането, за маски."

"В един такъв мач, който се чака цяла година от феновете, тази емоция, която е имаше по трибуните, много трудно може да се накарат феновете и е невъзможно според мен физически да седят на разстояние на метър и половина-два между тях.", коментира пред bTV изпълнителният директор на "армейците" Филип Филипов.

Снимка: Lap.bg