на живо

Вратар на Коморските острови даде негативен тест, но няма право да играе

Проблемите за дебютанта в Купата на африканските нации продължават

Проблемите за дебютанта в Купата на африканските нации Коморски острови продължават! След като тимът остана без здрав вратар за осминафиналния сблъсък с домакина Камерун, аутсайдерът получи лъч надежда, но... за кратко. Резервният страж Али Ахамада даде негативен COVID тест, организаторите обаче обявиха, че той няма право да играе.

Причината: 30-годишният футболист не е спазил здравния протокол, според който трябва да се изолира за 5 дни преди да даде втора проба. Освен това тестът трябва да бъде направен не по-малко от 48 часа преди началото на следващия мач.

Ахамада и Бурхан са двама от 12-е заразени с коронавирус и единствените с негативна втора проба.

Мачът тази вечер ще бъде тежък за Коморските острови, тъй като няма да могат да разчитат на ключови фигури, а между гредите ще застане полеви играч.

Селекцията на Амир Абду е приятната изненада в турнира. Националите на страната, заемаща 132-о място в ранглистата на ФИФА, стигнаха до елиминационната фаза в дебютното си участие. По пътя към осминафиналите Коморските острови победиха Гана с 3:2 и изхвърлиха "черните звезди" от 33-ото издание на Купата.