на живо

Време е за аржентински страсти в сърцето на Испания

Довечера "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" ще определят новия носител на Копа Либертадорес

Вторият решителен мач от финала за Копа Либертадорес беше забавен, отменен и пренасрочен два пъти. Тази вечер сблъсъкът между "Ривър Плейт и "Бока Хуниорс" най-накрая ще се състои на неутрален терен... или по-точно на 10 000 км от Буенос Айрес в испанската столица Мадрид.

Срещата бе отложена, след като фенове на "Ривър" атакуваха автобуса с футболистите на "Бока" при пристигането на "Ел Монументал" за втория мач. Играчи на гостите пострадаха, а ръководството на тима пожела да получи трофея по служен път. Нито КОНМЕБОЛ, нито КАС обаче уважиха молбата на "Бока". Междувременно бе взето решение мачът да се проведе на "Сантяго Бернабеу" в Мадрид, докато "Ривър" настояваше той да бъде на територията на Южна Америка.

Суперкласикото ще бъде в Европа и футболният свят е притаил дъх в очакване на зрелище, което да доукраси резултата от 2:2 в първия мач.

Феновете вече огласят улиците на испанската столица, а местната полиция работи заедно с аржентинските си колеги и е предприела извънредни мерки за сигурност и охрана на събитието.

Храмът на "Реал" Мадрид е бил домакин на мачове за Купата на Краля, на срещи от европейско първенство и грандиозни вечери в Шампионската лига. Но тазвечершният финал в Копа Либертадорес няма да прилича на нищо виждано досега на "Сантяго Бернабеу".

Напрежение на терена и по трибуните със сигурност ще има след ескцеиите от последните седмици, а победителят не само че ще вдигне най-желания трофей в южноамериканския футбол, а и ще получи правото да участва на световното клубно първенство след две седмици в Абу Даби.