на живо

Време е за дерби: "Левски" или ЦСКА? (АНКЕТА)

Гласувайте в нашата анкета!

Време е за дерби: "Левски" или ЦСКА? (АНКЕТА)

Мачовете между "Левски" и ЦСКА винаги са носили специален заряд! Днес (6 март) от 14:00 ч. на стадион "Васил Левски" ни очаква поредно дерби, което вълнува футболните фенове. 

Как ще завърши мачът "Левски" - ЦСКА?

Вчера треньорът на символичните домакини в синьо - Станимир Стоилов, заяви, че съжалява, че мачът няма да реши първото място в подреждането. ЦСКА е на втора позиция, изоставайки само на 4 точки от лидера "Лудогорец". В същото време "Левски" е пети, при това след изключително колебливо начало на сезона. 

Снимка: Lap.bg

Сблъсъкът, който се очертава да бъде снежен, обаче никога не е бил въпрос само на точки. 

Емоциите и за публиката ще са различни. Очаква се по трибуните и двата тима да имат солидна подкрепа. Вратите на стадиона отварят в 12:00 ч. за фенове. 

Снимка: Lap.bg

Идентични са резултатите на съперниците в последните им мачове. "Левски" победи "Септември" в турнира за Купата, а преди това в първенството записа успехи над ЦСКА 1948 и "Локомотив" Пловдив, както и равенство с "Берое". 

ЦСКА се справи с пловдивските "железничари" в преследване на Купата и записа победи над "Ботев" Враца и "Славия", след като направи 1:1 с "Локомотив" София на старта на пролетния дял от шампионата.

Снимка: Lap.bg

Станимир Стоилов може да си "отдъхне", че проблемите в тима не са кадрови, а само финансови. Няма контузени футболисти. Стойчо Младенов обаче няма да може да разчита на Варела и Гарсес!

Снимка: Lap.bg

През есента "червените" победиха с 2:1 и със сигурност ще преследват нов успех, който им е нужен в продължаващата битка за титлата. "Левски" засега няма амбиции за трофей, а по-скоро за изграждане на стабилно представяне, върху което да се трупат евентуални успехи в бъдеще.