на живо

Време е за осминафиналите в Шампионска лига

ПСЖ - "Барселона" пряко по bTV Action, "Бенфика" - "Борусия" Дортмунд в ефира на RING

Getty Images

С мачовете ПСЖ - "Барселона" и "Бенфика" - "Борусия" Дортмунд започва фазата на директните елиминации в Шампионската лига. 

Парижани приемат каталунците на своя "Парк де Пренс" от 21:45 ч., а двубоят ще може да наблюдавате пряко в ефира на bTV Action. Коментарното студио започва точно в 21:00 ч.

На най-високото ниво на европейския и световен клубен футбол съставът на "Пари Сен Жермен" успява да елиминира "Барселона" само веднъж - през 1994 г.

Последните сблъсъци между тези отбори са на 1/4-финалите през 2013-а и 2015-а, където краен победител е испанският тим.

"Ясно ми е, че те са ни разучили перфектно и познавайки Унай Емери той ще иска да направи живота ни труден", каза на официалната пресконференция преди двубоя треньора на "Барса" Луис Енрике.

Снимка: Getty Images

Каталунците имат само една загуба в последните си 22 мача във всички турнири, но въпреки това наставникът на парижани излъчва оптимизъм: "Нашите футболисти не са по-лоши от тези на съперника. Това е важен момент за сезона, отборът ни е мотивиран. Ние притежаваме всичко, за да създадем проблеми на "Барселона", каза Унай Емери.

Напоследът ПСЖ се намира в отлична форма. Вече 11 поредни мача няма загуба във всички турнири, а освен това тимът е без поражение на "Парк де Пренс" от началото на сезона. Друг любопитен факт е, че парижани никога досега не са отпадали на фаза 1/8-финал.

От състава на гостите поради контузии ще отсъстват Алейш Видал и Хавиер Масчерано. Добрата новина за Енрике е, че Жерард Пике и Рафиня вече са готови за игра.

Снимка: Getty Images

Френският тим ще има най-сериозни проблеми в защитен план, тъй като Тиаго Мота е наказан, а Тиаго Силва страда от травма.

Тази вечер в 21:45 часа на стадион "Луш" в Лисабон "Бенфика" приема "Борусия" Дортмунд. Този двубой ще може да гледате пряко по RING. 

Очакванията са този мач да бъде един от най-атрактивните в 1/8-финалната фаза на елиминациите. 

Снимка: Getty Images

Германският тим бележи спад в играта си. 

От друга страна "Бенфика" не може да се похвали с успехи срещу отбори от Бундеслигата в евротурнирите. "Орлите" имат само 1 победа в последните си 19 мача срещу германски отбори. Освен това португалците отпаднаха от "Борусия" в последната среща между двата тима през сезон 1963/64 година след победа с 2:1 в първия мач и загуба с 0:5 в реванша.

Също така клубът от Дортмунд е един от малкото, които все още нямат загуба в Шампионската лига през този сезон.

Снимка: Getty Images
Добрата новина за домакините е завръщането в състава на Едуардо Салвио. Под въпрос обаче е нападателят Жонас, Андрия Живкович е наказан, а Лисандро Лопес страда от контузия в коляното.

Големият проблем пред Томас Тухел е отсъствието на контузения Марио Гьотце. Но пък за сметка на това в състава се завръщат Марсел Шмелцер и Лукаш Пишчек.