на живо

Време е за полуфиналите в Шампионска лига! (ВИДЕО)

Манчестър Сити - Реал (Мадрид), 21:00 часа, bTV Action

Манчестър Сити посреща Реал (Мадрид) в първи мач от полуфиналната фаза на Шампионска лига.

„Гражданите” са във финалната четворка на най-авторитетния клубен турнир за пръв път в своята история, но се изправят срещу отбор с традиции в евротурнирите. Реал (Мадрид) е десеткратен първенец на Стария континент.

За последното тези два тима се сблъскаха през сезон 2012/13 в груповата фаза на Шампионска лига. Тогава в първата среща англичаните повеждаха на два пъти, но Реал отвръщаше на удара, преди Кристиано Роналдо да донесе победата на „кралския” клуб в добавеното време на срещата - 3:2.

В ответния мач двата тима си спретнаха голово реми – 1:1. Карим Бензема откри резултата, но Сити се добра до точката след точно изпълнена дузпа на Серхио Агуеро.

„Гражданите” се представят далеч по-добре в Европа от предишни сезони. Възпитаниците на Мануел Пелегрини надвиха Севиля, Борусия (Мьонхенгладбах), Динамо (Киев) и Пари Сен Жермен, с което показаха, че не са за подценяване.

Задачата им обаче изглежда трудна. Реал е спечелил 7 от 11-те си сблъсъка с английски отбори в Шампионска лига. Манчестър Сити не е отстранявал испански отбор във фазата на директните елиминации вече почти 50 години. За последното това се е случвало през сезон 1969/70, когато е победен Атлетик Билбао.

Наставникът на домакините Мануел Пелегрини бе начело на Реал през сезон 2009/10. В края на кампанията аржентинският треньор бе уволнен, но отказва да живее в миналото.

„Не искам да се връщам назад. Предпочитам да се концентрирам върху случващото се в момента. За нас е важно да стигнем до финала, защото това ще покаже на хората колко усилено работим всъщност.”

Довечера Манчестър Сити ще бъде без Яя Туре. Кот’дивоарецът получи контузия при разгромната победа с 4:0 срещу Стоук през уикенда. Липсата на бившия играч на Барселона със сигурност ще се усети.

Освен Туре, в лазарета на „гражданите” е и Самир Насри. Той обаче така или иначе нямаше да попадне в групата на Сити за тазвечершния двубои. Французинът не е част от състава на „небесносините” за директните елиминации. Очаква се получилите почивка в последния шампионатен кръг Венсан Компани и Кевин Де Бройне да започнат като титуляри срещу Реал (Мадрид).

„Кралския” клуб също е готов за битка. „Не знам дали едно евентуално равенство би било добър резултат. Ще опитаме да вкарваме, без да допунем гол. В мачове като този шансовете са 50-50. Излизаме за победа. Виждам, че мотивацията ни е подобна на онази през 2014 г Подготвени сме, но осъзнаваме, че няма да е лесно.”, заяви наставникът на мадридчани Зинедин Зидан.

Очаква се довечера Кристиано Роналдо и Карим Бензема да са дуото в атаката на „белите”. Роналдо получи почивка и не взе участие при успеха с 3:2 срещу Райо (Валекано) през уикенда. Преди това португалецът се контузи срещу Виляреал и мадридчани решиха да не поемат излишни рискове, за да бъде готов за двубоя с Манчестър Сити.

Карим Бензема пък получи травма в мача с Райо (Валекано) и бе заменен в 42-ата минута, но също ще играе довечера. „И Карим и Кристиано са готови на 100%.”, изясни Зидан.

Очаква ни вълнуващ полуфинален сблъсък. Не пропускайте Манчестър Сити – Реал (Мадрид) от 21:45 часа, пряко по bTV Action. Коментарното ни студио започва в 21:00 часа. Maчът може да следите и НА ЖИВО на сайта ни.