на живо

"Астана" на Мъри Стоилов се хвърля с всички сили за място на 1/16-финалите

Време е за решителни битки в Лига Европа

БГНЕС

Тази вечер ще станат ясни последните осем отбора, които ще си осигурят място на 1/16-финалите в Лига Европа. 16 тима вече се класираха, а надеждите на България са "Лудогорец" да преодолее "Хофенхайм" за втори път и също да заслужи правото си да играе в турнира през пролетта.

Още осем отбора ще се включат в жребия в понеделник като отпаднали от Шампионска лига.

Каналите на bTV Media Group ще ви покажат четири решителни срещи от Лига Европа.

В 20:00 ч. по bTV Action е важният за "Лудогорец" мач между "Истанбул Башакшехир" и "Спортинг" Брага. Португалците си гарантираха участие на 1/16-финалите, а турският тим гони задължителна победа. При успех у дома и загуба на "орлите" в Германия, "Истанбул" ще продължи в следващата фаза за сметка на разградчани.

Отново от 20:00 ч., но по RING, е "Славия" Прага - "Астана". Отборът на Станимир Стоилов се нуждае от задължителна победа, за да измести чешкия състав от втората позиция и да излезе от групата. 

В 22:05 ч. "Арсенал" приема БАТЕ Борисов на "Емиратс". Срещата е по bTV Action. Мачът е без значение за домакините, които спечелиха групата, но БАТЕ ще търси задължителна победа, за да запази шансове за продължаване напред. 

По RING от 22:05 ч. е "Реал Сосиедад" - "Зенит". Мачът няма значение за класирането, защото и двата тима вече си осигуриха място на 1/16-финалите. Те обаче излизат в директен спорт за първата позиция в групата.