на живо

Време за битки (ВИДЕО)

ММА бойците Деян Топалски и към Николай Йоргов ще търсят победи на професионална бойна гала вечер по кикбокс и муай тай

Време за битки (ВИДЕО)

Тази вечер в "Арена Армеец" предстои професионална бойна гала вечер по кикбокс и муай тай. Големите ни очаквания са насочени към ММА боеца Деян Топалски и към Николай Йоргов, който е сред най-обещаващите млади бойци на България.

След като през февруари първото издание на гала вечерта препълни най-голямата зала в Двореца на културата и спорта във Варна, сега SENSHI обещава още по-зрелищно шоу и по-оспорвани битки.

На ринга на 20 април един срещу друг ще се изправят едни от най-коравите състезатели от България, Холандия, Босна и Херцеговина, Беларус и Япония в стил К-1. Двубоите ще са общо 12, като четири от тях ще бъдат по карате киокушин, а един - по муай тай. Останалите срещи ще се играят по правилата на стил К-1.

Деян Топалски и Николай Йоргов ще са в центъра на събитията. Изпитвали многократно емоцията от победите на ринга, те имат зад гърба си десетки медали от международни състезания. С нетърпение обаче очакват да излязат на ринга и то пред българска публика. Сблъсъкът ще бъде по-специален за Топалски, който след дълго отсъствие се завръща. Той ще се изправи срещу босненеца Ахмед Крънич в спор за Европейската титла за WAKO PRO.

"Аз не съм спирал да се готвя целогодишно за разлика от много други мои съперници. Реално ми липсваше тръпката и емоцията от хората, качването на ринга, самият сблъсък. Не искам да се натоварвам психически прекалено, напротив, гледам да разтоварвам. Очаквам тежък мач и много бой.", споделя Топалски.

На първото издание на професионалната гала вечер през февруари, Йоргов постигна убедителна победа с нокаут за по-малко от 30 секунди. Сега той ще се бие срещу холандеца Томас Дуве.

"За предстоящия мач се чувствам готов и подготвен, защото преди месец бях на световно по муай тай, усетих ринга и тръпката. Готов съм за победа.", разказва младият Йоргов.

Оказва се, че килограмите не са изпитание само в художествената гимнастика. За двамата бойци голямо предизвикателство е поддържането на тегло преди важни срещи.

"Няколко дни преди кантара намалявам въглехидратите, като по този начин изкарвам водата от организма си и след това я набавям в деня след кантара.", споделя Йоргов.

Специално за SENSHI в България ще пристигне и холандската легенда Петер Артс, който е считан за един от най-добрите кикбоксьори за всички времена. Той ще дойде у нас с някои от най-силните си бойци. За пръв път на профи бойна гала вечер по кикбокс и муай тай ще има 4 много атрактивни двубоя по карате киокушин.

Топалски ще търси първи успех в професионална бойна гала вечер, а Николай Йоргов вярва, че може отново да стигне до победата с нокаут.