на живо

Време за финал! "Академик" посяга към исторически трофей!

Гледайте финала на Деласпорт Балканска лига по баскетбол пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg

Всичко хубаво има своя край. Този път той ще е зрелищен! 

Днес (29 април) в Холон, Израел ще бъде определен шампионът в един от най-атрактивните международни баскетболни турнири - Деласпорт Балканска лига. За щастие, един от претендентите е български!

"Академик" Пловдив протяга ръце към трофея. Противник на родния тим ще бъде домакинът на Финалната четворка - "Апоел" Холон. Срещата започва в 20:00 ч. и ще може да я гледате пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg.

Пловдивчани, водени от младия си треньор Йордан Янков, се надяват да се превърнат в четвъртия български тим с титла от Балканската лига. До момента честта да прегръщат трофея са имали "Рилски спортист" (2009 г.), "Левски Лукойл" (2010, 2014, 2018 г.) и "Берое" (2017 г.). 

На пловдивчани, които на полуфинал победиха "Берое", хич няма да им е лесно! Срещу себе си те ще имат един от най-силните местни отбори. "Апоел" Холон е трети във временното класиране в Израел. 

Освен това в залата се допускат привърженици и местните ентусиасти (с поставени ваксини, а децата след бърз тест за коронавирус) няма да пропуснат да подкрепят любимците си. А баскетболните фенове в Израел са наистина шумни и отдадени на играта!

Ще успеят ли в "Академик" да се справят с напрежението? И ще прегърнат ли първия си трофей от Балканската лига? Гледайте от 20:00 ч., пряко по RING и на btvnovinite.bg!

В 17:30 ч. пък започва сблъсъкът за бронзовите медали в надпреварата! 

"Берое" ще се изправи срещу двукратния първенец в турнира "Гилбоа Галил" (2012, 2013 г.).

И тази среща ще може да наблюдавате пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg от 17:30 ч.!