на живо

С всеки ас Кириос ще подпомага засегнатите от пожарите в Австралия

Този път тенисист се показа в нетипична светлина

Getty Images

Ник Кириос е може би най-арогантният тенисист в света. 24-годишният австралиец постоянно се забърква в скандали заради избухливия си характер, а чупенето на ракети и честите спорове със съдии и съперници на корта са неразделна част от неговия репертоар. Този път световният номер 30 се показа в нетипична светлина. Той реши да подпомогне финансово сънародниците си, които са засегнати от пожарите в Австралия.

В профила си в "Туитър" Кириос обяви, че ще дари по 200 австралийски долара (106 щатски долара) за всяка директна точка от сервис, която направи в турнирите, в които участва през това лято.

Към благородната инициативата се включиха и други австралийски тенисисти като Алекс де Минор и Джон Милман. Двамата ще дарят съответно по 250 и 100 австралийски долара за всеки ас, който направят на предстоящите турнири в Австралия.

"Това ми харесва, включвам се с по 250 долара на ас, тъй като не вярвам, че ще запиша същия брой като теб, приятелю," отговори в социалните мрежи световният №18 Алекс де Минор.

От АТП Къп, мотивирани от Ник Кириос, обявиха, че ще даряват по 100 долара за всеки ас по време на новия отборен турнир, който започва утре. Организаторите очакват в рамките на надпреварата да бъдат направени повече от 1,500 директни точки от сервис.