на живо

Втора победа за България в квалификациите за световно (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Баскетболистите ни се наложиха над Беларус в Ботевград

Българският национален отбор по баскетбол постигна втора победа в предквалификациите за световното първенство в Китай през 2019 г. Момчетата на Любомир Минчев се наложиха със 78:68 над превъзхождащите ги ръстово играчи на Беларус. Мачът се игра пред около 1500 души в зала "Арена Ботевград".

Успехът е втори за националите, които в началото на седмицата победиха Португалия като гост.

Българският тим започна силно и поведе с 13:4, като в тези начални минути Павел Маринов бе над всички, отбелязвайки 9 точки. Постепенно Беларус поизравни играта, но трудно успяваше да стопи разликата, а баскетболистите ни действаха отлично на контраатака, като така неутрализира предимството на гостите в играта под коша. На почивката разликата бе 6 точки в полза на българския отбор, като играчите на Любомир Минчев бяха напред с 35:29.

Снимка: Lap.bg

Второто полувреме не започна мечтана за домакините и 4:30 минути преди края на третата четвърт Беларус намали на 42:46 след тройка на Ситник. Това подейства стимулиращо на българските играчи и те отговориха със серия от 11:2 за 59:44. В последната четвърт българският тим отново показа някои много хубави неща и въпреки отпускането в последните минути, стигна до успех с 10 точки.

Снимка: Lap.bg

Най-резултатен за България бе Павел Маринов с 22 точки, Александър Везенков завърши с 15 точки и 15 борби, а Александър Янев и Дий Бост завършиха с по 11.

За Беларус Витали Лютич отбеляза 19 точки.