на живо

Второ наказание за седмица грози Жозе Моуриньо

Футболната асоциация на Англия повдигна ново обвинение към мениджъра на "Манчестър Юнайтед"

Getty Images

Жозе Моуриньо може да бъде наказан два пъти за седмица, след като Футболната асоциация в Англия повдигна и второ обвинение към мениджъра на "Манчестър Юнайтед".

Този път Специалния ще бъде разследван за непристойно поведение по време на срещата от 10-тия кръг на "Висшата лига" срещу "Бърнли". Моуриньо беше изгонен от резервната скамейка на "червените дяволи" за второто полувреме, след като нападна словесно рефера Марк Клатенбърг, който не отсъди дузпа за "Юнайтед".

Асоциацията предприема действия, след като реферът предостави своя доклад от мача.

В четвъртък срещу португалеца пък беше повдигнато обвинение за коментари по адрес на Антъни Тейлър, който ръководеше мача на "червените дяволи" срещу "Ливърпул", завършил 0:0.

Наказанието на Футболната асоциация може да е доста сурово, като Моуриньо рискува да му бъде забранено не само да води "Манчестър Юнайтед" от скамейката за някой от следващите мачове, а и изобщо да присъства на стадиона.

През миналия сезон Специалния също получи подобна санкция, докато водеше "Челси". Той изгледа един мач от трибуните и плати глоба в размер на 40 хил. паунда.

"Юнайтед" е в серия от 4 срещи без победа в английското първенство и заема осмо място в класирането с 15 точки.

Моуриньо има срок до петък, за да представи своята позиция пред асоциацията.