на живо

Втората "най-съвършена атлетка на планетата" е готова за Рио

Тиа-Клеър Туумей ще направи дебют на олимпийски игри

Twitter

Австралийската състезателка по вдигане на тежести Тиа-Клеър Туумей може да не спечели медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро, но безспорно ще оглави класацията за най-комплексна спортистка.

23-годишната Тиа-Клеър, която се състезава в категория до 58 кг. се класира на второ място на Игрите по Кросфит в Карсън, Калифорния, а победителката в надпреварата получи приза Най-съвършена атлетка на планетата.

„Да спечеля щеше да бъде като сбъдната мечта и затова бях много разочарована, когато останах на второ място в първенството”, каза Туумей, която за първи път ще участва на олимпийски игри.

Снимка: Twitter

„Позитивно погледнато гневът от провала на състезанието ме мотивира за по-сериозно представяне на игрите в Бразилия. Ще се опитам да зарадвам родината си”, добави Туумей.

Игрите Кросфит стартират през 2007 г. и включват 15 различни състезания, сред които 7 км бягане, плуване в океан и вдигане на тежести.

Туумей, която е родом от Гладстоун, Куинсланд започва да се занимава с тежка атлетика през 2013 г., защото преценява, че има какво да подобри в подготовката си за този елемент по отношение на състезанията.

Снимка: Twitter

„Ако не беше Кросфитът нямаше днес да бъда на олимпийски игри. Работейки за усъвършенстване на слабостите в подготовката, си поставих за цел да стигна до Рио 2016”, споделя австралийката.

„Колкото и да ми се иска да спечеля медал от игрите в Рио, реално силите ми стигнат за топ 20 в категорията”, каза още Тиа-Клеър Туумей.