на живо

"Депортиво Алавес" се промъкна до 1/4-финалите на Купата на Краля (ВИДЕО)

Второ равенство с "Депортиво" Ла Коруня прати тима от Витория в следващата фаза

"Депортиво Алавес" се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля за пръв път от 1998 г. насам. Тимът на Маурисио Пелегрино направи равенство 1:1 у дома срещу "Депортиво" Ла Коруня и с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен се класира напред.

Двамата треньори бяха направили доста промени като в гостуващия тим те бяха продиктувани от контузиите и сгъстената програма. Първата добра възможност се откри пред Марлос от "Депортиво" Ла Коруня, но той уцели греда от непосредствена близост до вратата. Домакините отвърнаха в края на първото полувреме. Низ от грешки от гостуващия тим доведе до попадение за "Алавес". Едгар направи безпомощен вратаря Рубен и доказа, че "Депортиво" има изключително големи проблеми в отбрана.

Малко след почивката неразчетените действия на Тео Ернандес доведоха до втори жълт картон за него и "Алавес" остана с човек по-малко. Това помогна в плановете на гостите да изравнят резултата и да търсят пълен обрат. Тимът от Галисия изравни с любимия си прийом този сезон - статично положение. Защитникът Арибас се разписа с глава. Това беше 12-то попадение за "Депортиво" Ла Коруня от спряна игра от началото на сезона.

Въпреки огромния си процент притежание на топката, гостите така и не успяха да вкарат втори път. За този факт голяма роля имаше и вратарят Ортола. Той отрази по великолепен начин удар с глава на Хоселу в 72-рата минута. Така след "Химнастик", "Алавес" отстрани и "Депортиво" Ла Коруня в турнира за Купата на Краля.