на живо

"Интер" засили "Палермо" към Серия Б (ВИДЕО)

"Нерадзурите" с шеста поредна победа в шампионата

"Интер" постигна шеста поредна победа в Серия А. "Синьо-черните" спечелиха гостуването си на "Палермо" с 1:0. Голът отбеляза резервата Жоао Марио в 65-тата минута.

Стефано Пиоли предпочете Евер Банега пред Жоао Марио като разиграващ халф, а по фланговете действаха Иван Перишич и Антонио Кандрева. На върха на атаката, логично, действаше голмайстора на Серия А Маурио Икарди. През първото полувреме двата отбора редуваха грешка след грешка. Това не позволи на нито един от тях да застраши съперника. Единственото добро положение се откри пред Икарди, който обаче стреля твърде леко, за да затрудни вратаря на "Палермо" Йосип Пошавец.

"Нерадзурите", които се очакваше с далеч по-голяма лекота да спечелят срещата, предвид формата на сицилианци, започнаха с натиск второто полувреме. Безбройните центрирания не даваха резултат до 65-тата минута. Тогава Кандрева намери Жоао Марио, който от въздуха уцели топката и я прати зад гърба на Пошавец. Второ попадение за португалеца, откакто акостира в "Интер".

В 79-тата минута Кристиан Ансалди влезе опасно в краката на Илия Несторовски и получи втори жълт картон, оставяйки гостите с човек по-малко. Малко след това в игра се появи Ивайло Чочев. Българският полузащитник не беше записвал минути в два поредни кръга. Чочев шутира в 84-тата минута, но не уцели вратата. В добавеното време Алесандро Гаци от "Палермо" също беше изгонен след втори жълт картон. До края сицилианци така и не успяха да стигнат до врата на Самир Ханданович.

За "Палермо" това е трета поредна загуба. Тя оставя тима на предпоследното място, на 11 точки от "Емполи", който е над чертата. "Интер" се изкачи до петото място, изпреварвайки градския съперник "Милан".