на живо

Италия отмени лагера си преди квалификацията с България

Разногласия с клубовете от Серия "А" отказаха Конте

Getty Images/Guliver Photos

Футболната федерация на Италия отмени подготвителния лагер на националния отбор, който беше планиран за началото на следващата седмица. Така селекционерът на Скуадра Адзура Антонио Конте няма да има възможността да поработи допълнително с футболистите преди евроквалификацията срещу България в София на 28-и март.

Решението се дължи на това, че някои от клубовете отказаха да пуснат националните си играчи за лагера, който щеше да се проведе на неофициални дати според международния футболен календар.

Антонио Конте се надява в бъдеще отборите от Серия "А" да проявяват по-голяма съпричастност към каузата на националния тим. "Дано от сега нататък заедно да намираме решения за доброто на националния отбор, който трябва да бъде отправна точка за футбола в Италия", каза треньорът на Скуадра Адзура.

Българският национален селекционер Ивайло Петев също имаше подобни проблеми като тези на Конте. Макар и без голяма част от основните си играчи, България все пак ще проведе подгототвителен лагер в Туриця, който започва от днес. Тази сутрин Петев и още 7 футболисти заминаха за Анталия, където в събота ще се проведе контролна среща с Румъния.