на живо

Италия победи Холандия с 2:0, Франция с минимален успех над Испания

Златан Ибрахимович подобри шведски рекорд

БГНЕС

Съперникът на България в осма група на европейските квалификации по футбол, Италия, постигна престижна победа над Холандия с 2:0 в контролна среща, играна на стадио "Сан Никола" в Бари. Головете за "адзурите" отбелязаха Чиро Имобиле в 3-ата минута и Даниеле Де Роси в 10-ата от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на централния защитник Мартинс Инди, който получи директен червен картон.

Снимка: БГНЕС

Успехът бе първи за дебютиращия начело на Италия селекционер Антонио Конте. Първият му официален мач е на 9 септември като гост на Норвегия. В същия ден България гостува на Азербайждан, а Хърватия приема Малта в третия мач от групата. По-рано днес, също в контрола, хърватите спечелиха домакинството си на Кипър с 2:0. И двата гола отбеляза Марио Манджукич. Малта пък загуби гостуването си на Словакия с 0:1.

В друго европейско дерби Франция надигра Испания с 1:0. Победният гол бе дело на новия нападател на Челси Лоик Реми, който се разписа  в 73-ата минута на срещата, играна на "Стад де Франс" в Париж. Това е първи успех за "петлите" в последните шест мача с испанския си съперник.

Швеция победи Естония с 2:0, като и двете попадения вкара Златан Ибрахимович в 3-ата и 24-ата минута. Нападателят вече има 50 гола с националния екип и е едноличен лидер в голмайсторската листа на шведския отбор за всички времена. Ибрахимович изпревари Свен Ридел, който бе поставил рекорда през далечния период 1920-1930 година. Това бе и мач номер 99 за Златан с екипа на "тре кронур", а юбилейният му двубой най-вероятно ще е евроквалификацията с Австрия в понеделник.

В друга контрола Белгия надигра Австралия с 2:0.