на живо

Ювентус си отмъсти на Фиорентина и е на финал

"Бианконерите" победиха във Флоренция без голяма част от звездите си

Getty Images/Guliver Photos

Ювентус си върна с лихвите на Фиорентина за домакинската си загуба с 1:2 в първия полуфинален мач за Купата на Италия. Снощи "бианконерите" се наложиха с 3:0 в реванша във Флоренция и се класираха за финала на турнира. Отборът на Масимилиано Алегри постигна успеха без голяма част от звездите си в лицето на Карлос Тевес, Джанлуиджи Буфон, Пол Погба и Стефан Лихтщайнер.

Домакините вкараха топката в мрежата на Нето още в 4-ата минута чрез Мохамед Салах, но голът бе отменен заради засада. В средата на полувремето бившият играч на Фиорентина Алесандро Матри откри резултата.

Гостите направиха огромна стъпка към финала в 44-ата минута, когато точен бе Роберто Перейра. Аржентинецът добави топката в мрежата, след като Нето бе отразил изстрел на Алваро Мората. Леонардо Бонучи ликвидира напълно интригата в 59-ата минута, правейки резултата 3:0.

За Алегри обаче имаше и лоши новини. Алваро Мората си изкара червен картон в края на срещата и ще пропусне финала. Същото важи и за Клаудио Маркизио, който ще бъде наказан за натрупани жълти картони.

Ювентус, който за последно триумфира в турнира през 1995-а година, днес ще разбере срещу кой ще играе в сблъсъка за титлата. Лацио гостува на Наполи след 1:1 в първата полуфинална среща на "Олимпико".