на живо

Милан се провали за Купата, Индзаги остава треньор

"Росонерите" загубиха от Лацио с човек повече

Getty Images

Милан отпадна в четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Италия, след като направи поредния си слаб мач и загуби от Лацио с 0:1. "Червено-черните" паднаха от римските "орли" за втори път в рамките на 4 дни, след като в събота тимът на Стефано Пиоли се наложи с 3:1 на стадио "Олимпико" в двубой от Серия "А".

Снимка: Getty Images

Въпреки серията от слаби резултати от началото на годината, Филипо Индзаги остава начело на Милан, информира веднага след края на мача клубната телевизия. Решението е било взето след телефонен разговор между президента Силвио Берлускони и Адриано Галиани. Преди четвъртфиналния мач за Купата в Италия се спекулираше, че при неуспех срещу Лацио, Индзаги ще бъде уволнен.

Единственият гол в двубоя на "Джузепе Меаца" реализира Лукас Биглия в 38-ата минута. Аржентинецът бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Албертаци. До края на полувремето защитникът на Лацио Лорик Цана си изкара два бързи жълти картона и остави гостите да бранят преднината си с човек по-малко.

Натискът на домакините след почивката не се увенча с успех и "орлите" се класираха за полуфиналите, където ще срещнат победителя от мача между Наполи и Интер.