на живо

Милан стресна Ювентус, но нямаше сили за изненада в Торино (ВИДЕО)

"Бианконерите" вече имат преднина от 10 точки пред Рома на върха в Серия "А"

Милан стресна Ювентус, но нямаше сили за изненада в Торино (ВИДЕО)

Ювентус се наложи с 3:1 над Милан в Торино в един от класическите мачове в италианския футбол и записа пета поредна шампионатна победа над "росонерите". Последната подобна черна серия на миланския гранд е от 1984-а година. "Бяло-черните" увеличиха аванса си на 10 точки пред преследвача Рома, който в неделя гостува на Каляри.

Двата тима направиха динамично първо полувреме, през което паднаха 3 гола. Домакините откриха в 14-ата минута, когато Карлос Тевес избяга от защитата на Милан и хладнокръвно реализира третия си гол в четири мача срещу този съперник. При попадението останаха сериозни съмнения дали аржентинецът не е бил в положение на засада в момента на подаването на Алваро Мората към него.

В 28-ата минута новото попълнение на Милан Лука Антонели изравни с глава след центриране от корнер на Алесио Черчи. Много скоро след това "росонерите" също демонстрираха слаба организация при изпълнение на корнер, от която се възползва Леонардо Бонучи. Това бе 9-ото попадение, получено по този начин от отбора на Филипо Индзаги през този сезон.

В началото на втората част Джанлуиджи Буфон трябваше да спасява тима си от ново изравняване, отразявайки изстрел на резервата Пацини. "Бианконерите" нанесоха съкрушителния си удар в 65-ата минута. Клаудио Маркизио нацели гредата, но при добавката Мората бе точен. До края на мача Ювентус не изпусна инициативата и направи голяма крачка към спечелването на четвърта поредна титла.

Серия "А", 22-и кръг:

Ювентус - Милан 3:1 (45')
1:0 Карлос Тевес 14'
1:1 Лука Антонели 28'
2:1 Леонардо Бонучи 31'
3:1 Алваро Мората 65'