на живо

На Лео Меси пак му се повдига по време на мач

Аржентинецът позволи на друг да изпълни дузпа за първи път след 2010-а година

Getty Images/Guliver Photos

Лионел Меси даде повод за притеснения за феновете на Барселона. Аржентинецът отново се почувства неразположен по време на футболен мач. Това стана по време на първия полуфинален двубой за Купата на Краля срещу Виляреал. Според лекарите причината за зачестилите случаи, в които на Меси му се повдига, е хроничен риносинузит.

Меси игра цял мач при 10-ата поредна победа за Барса във всички турнири. Каталунците се наложиха с 3:1 над Виляреал. Аржентинецът откри резултата на "Камп Ноу" минути преди края на първата част.

В началото на второто полувреме Мануел Тригерос отправи удар от около 20 метра и след неумела намеса на Тер Стеген топката се озова в мрежата на домакините. Реакцията на Барселона бе мигновена и в следващата атака Андрес Иниеста отново даде преднина за отбора на Луис Енрике. В 64-ата минута Жерар Пике отбеляза трети гол във вратата на гостите.

Малко по-късно Неймар изпусна дузпа. За последно Меси отстъпи изпълнението на наказателен удар на свой съотборник през 2010-а година (Златан Ибрахимович).