на живо

Най-специалното италианско дерби пряко по RING.BG от 21:45 часа (ВИДЕО)

Двубоят не е за изпускане

Легендарният италиански треньор Марчело Липи определи преди известно време сблъсъка между Сампдория и Дженоа за "най-специалното дерби в Италия". Зрителите на RING.BG ще имат възможността да усетят наелектризиразщата и неповторима атмосфера на Дерби дела Лантерна довечера от 21:45 часа.

Сампдория и Дженоа може и да разделят Генуа, но нищо не дели двата отбора: те заемат шестото място с по 35 точки. Победа в дербито ще означава аванс пред съперника в класирането и нова стъпка към Европа.

Дженоа влиза в Дерби дела Лантерна с голяма доза ентусиазъм след петте отбелязани гола на Верона. Победата миналата неделя беше втори пореден успех за отбора на Джан Пиеро Гасперини. Бе повдигнат духа в състава, който беше позападнал след серията от 7 мача без победа и едва 3 спечелени точки.

Сампдория от своя страна се надява да победи в дербито, което би възродило победния ход на отбора, липсващ от 18-и януари. Успехът в първия мач между двата отбора беше кулминацията на един невероятен старт на сезона за Сампдория. Загубата пък надъха още повече "грифоните" през есента.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Много от главните действащи лица от тогава смениха отборите като започнем от най-добрия в двубоя Маноло Габиадини (сега в Наполи). Но сега новите са жадни за изява.

Въпреки загубата от Киево, Синиша Михайлович може да извлече позитиви от мача в миналия кръг: дебютен гол на Луис Муриел и 90 минути за Самуел Ето’о. Камерунецът асистира на своя колега в атака и загатна за своите възможности.

Гасперини също е уверен, предвид младите таланти, които дойдоха в отбора през януари. Най-ярката звезда е М’Байе Нианг (дошъл от Милан). Той бързо се превърна в любимец на тифозите на "червеносините" заради силата, бързината, пъргавостта и точността си. 20-годишният играч е готов да избухне.

Знаците са позитивни. Довечера на "Мараси" ни очаква истинско дерби.