на живо

Рекордите в 22-ия кръг на Серия "A"

Най-любопитните постижения на италианските отбори

Getty Images/Guliver Photos

ЮВЕНТУС

"Бианконерите" записват 5 поредни победи над Милан в италианския елит за втори път в историята си. Първият случай бе в периода 1980–1984. От сезон 1999/2000 Юве не е допускал толкова малко голове във вратата си (10) след 22-ия кръг. Грандът от Торино удължи домакинската си серия без загуба на 39 мача (35 победи и 4 равенства). Алваро Мората за първи път в кариерата си регистрира на сметката си гол и асистенция в един двубой.

МИЛАН

Отборът на Филипо Индзаги не успя да спечели седмо поредно гостуване в Серия "А" (4 равенства и 3 загуби). За последно "росонерите" победиха далеч от "Сан Сиро" на 19-и октомври (3:1 срещу Верона). Милан не е опазвал вратата си без голове в нито един от последните си 8 мача, в които е допуснал 13 попадения. Лука Антонели реализира 3-ия си гол през този сезон, което е личен рекорд за него.

РОМА

Леандро Паредес стана 15-ият футболист на "вълците", който отбелязва шампионатен гол този сезон. Само Фиорентина има повече играчи поне с едно попадение (16). Паредес откри головата си сметка в Серия "А" в 6-ия си двубой за Рома. Морган Де Санктис регистрира своя мач номер 400 в първенството на Италия. 18-годишният Даниеле Верде ознаменува дебюта си като титуляр в елитния ешалон с 2 асистенции и стана най-младият футболист с голово подаване през настоящата кампания.

НАПОЛИ

Маноло Габиадини постави личен голов рекорд за един сезон в Серия "А". Бившият футболист на Сампдория реализира във втори пореден мач за новия си отбор Наполи и вече има 9 попадения. През миналия сезон Габиадини завърши с 8 гола.

ИНТЕР

"Нерадзурите" прекъснаха негативната си серия от 3 поредни загуби. Активът на Роберто Манчини, след като застана начело на тима на мястото на Валтер Мадзари, вече е 3 победи, 4 равенства и 4 поражения. До двубоя срещу Палермо (3:0) миланският гранд не бе успявал да се отчете с "чиста мрежа" в домакински мач под ръководството на Манчини.

ПАЛЕРМО

Отборът на Ивайло Чочев не успя да отбележи гол за първи път от 26-и октомври насам. Серията на "розовочерните" продължи 13 кръга. Защитата на Палермо е допуснала 8 гола с глава – най-много от всички тимове в Серия "А". Спази се традицията отборът от остров Сицилия да няма шампионатна победа над Интер на стадио "Сан Сиро" (8 равенства и 19 загуби).

ДЖЕНОА

"Грифоните" победиха Лацио за осми пореден път. Отборът от Генуа не е получил гол във вратата си срещу столичани в последните 4 мача помежду им. Последният играч на Лацио, разписал се във вратата на Дженоа, е Джузепе Скули през септември 2011-а година. Футболистите на Джан Пиеро Гасперини са спечелили повече точки като гости (18), отколкото като домакини (14).

ЛАЦИО

Петима футболисти на римския отбор са били изгонени преди почивката, което е антирекорд за отбор в Серия "А" през този сезон. Мирослав Клозе не можа да ознаменува 100-ия си мач в италианския елит с гол.

ФИОРЕНТИНА

За втори път този сезон Фиорентина прави серия от 7 двубоя без загуба. Алесандро Диаманти стана 16-ият футболист на "виолетовите" с гол през настоящата кампания.

АТАЛАНТА

"Бергамаските" продължават да нямат победа във Флоренция от януари 1993-а година (6 равенства и 9 загуби).

САМПДОРИЯ

Отборът на Синиша Михайлович няма победа в последните си 4 мача на всички фронтове (2 равенства и 2 загуби). Едер увеличи броя на головете си срещу любимата си "жертва" Сасуоло на 5.

САСУОЛО

"Чернозелените" (29 точки) са увеличили актива си с 12 точки в сравнение с 22-ия кръг на миналия сезон (17). Отборът на Еузебио Ди Франческо не е пропускал да се разпише в последните 11 кръга – постижение, непосилно за останалите тимове в елита.

ТОРИНО

"Биковете" не бяха записвали 4 поредни успеха в Серия "А" от март 1978-а година. Отборът на Джампиеро Вентура е натрупал най-голям актив от точки в последните 9 кръга – 19. Толкова за същия период са събрали и Ювентус и Наполи. Капитанът на Торино Камил Глик участва в своя мач номер 100 в италианския елит.

 

СЕРИЯ "А", 22-И КРЪГ:

Верона – Торино 1:3
Ювентус – Милан 3:1
Фиорентина – Аталанта 3:2
Емполи – Чезена 2:0
Каляри – Рома 1:2
Сампдория – Сасуоло 1:1
Наполи – Удинезе 3:1
Интер – Палермо 3:0
Лацио – Дженоа 0:1
Парма – Киево, сряда 19:00 часа, пряко по RING.BG