на живо

"Рома" се сгромоляса срещу "Сампдория" (ВИДЕО)

Столичани на два пъти повеждаха, но допуснаха пълен обрат за 2:3.

Reuters

Победната серия на "Рома" приключи в Генуа. На "Луиджи Ферарис" "Сампдория" спечели срещата от 22-рия кръг на Серия А с 3:2. "Римските вълци" си тръгват изключително разочаровани, след като на два пъти повеждаха в резултата, но си тръгват с празни ръце.

Изненадващо, Лучано Спалети пусна сред титулярите Томас Вермален. Белгиецът, който от началото на сезона има едва 4 пълни мача, си партнираше с Федерико Фасио и Антонио Рюдигер. Ходът на Спалети не проработи и още от самото начало отбраната на гостите се пропукваше. Въпреки че "Сампдория" доминираше, "вълците" бяха тези, които поведоха. В 5-тата минута Бруно Перес направи добавка след спасен шут на Емерсон. Домакините не се смутиха от този гол и започнаха още по-масирано да атакуват своя опонент. Това даде резултат. В 21-вата Денис Прат отбеляза дебютното си попадение за "Сампдория." До края на първото полувреме, генуезците бяха абсолютен господар на терена, но само неточните изстрели от близко и далечно разстояние ги лиши от възможността да поведат.

"Рома" започна по-добре второто полувреме и по традиция от началото на сезона вкараха гол през втората част. Един Джеко се разписа в 66-тата минута и оформи сметката си на 21 гола в 30 мача във всички турнири от началото на сезона. В мига, в който гостите си помислиха, че най-сетне ще спечелят на "Ферарис" срещу "Сампдория", дойде студеният душ. Влезлият като резерва чех Патрик Шик още с първото си докосване в мача прати топката зад гърба на Шчесни. Само 2 минути по-късно Луис Муриел от пряк свободен удар и с помощта на рикошет направи пълен обрат. Това е шести гол на колумбиеца срещу "Рома" в 10 мача.

Спалети реагира, макар и със закъснение, и пусна в игра Франческо Тоти и Стефан Ел Шаарави. Двамата промениха много облика на "Рома", но не успяха да помогнат на гостите да отмъкнат точката.

С победата домакините спряха негативната си серия от 6 мача без победа в Серия А, а същевременно прекъснаха победната на "Рома" от 4 поредни двубоя с 3 точки.

"Рома" остава втори в класирането, но вече на 4 т. от лидера "Ювентус". Шампионите имат и отложен мач с "Кротоне", така че могат да увеличат преднината на 7 т.

В сряда "Рома" играе с "Чезена" в 1/4-финал от турнира за Купата на Италия.