на живо

Вратар скри топката на нападател на Киево, отборът му си плати след това (ВИДЕО)

Зрелищно, но рисковано отиграване в Серия "А"

Вратар скри топката на нападател на Киево, отборът му си плати след това (ВИДЕО)

Вратарят на Парма Антонио Миранте демонстрира на наставника си Роберто Донадони, че може да бъде използван и като полеви футболист. 30-годишният футболист финтира в наказателното си поле нападателя на Киево Алберто Палоски и изправи косите на феновете на "дуковете".

Атрактивното изпълнение на Миранте бе през първото полувреме на отложения мач от 22-ия кръг на Серия "А" между Парма и Киево на стадио "Енио Тардини". Домакините загубиха с 0:1 и съвсем намалиха шансовете си да запазят елитния си статут. Картина от двубоя може да видите тук.

Ервин Зуканович донесе победата на "летящите магарета" с перфектно изпълнение от пряк свободен удар в 54-ата минута. Успехът на Киево можеше да бъде още по-категоричен, ако не бяха блестящите спасявания на Миранте през второто полувреме.

"Дуковете" играха повече от час с човек по-малко заради червения картон на Даниеле Галопа в 30-ата минута. Халфът на Парма си изкара 2 жълти картона в рамките на по-малко от 5 минути.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мачът бе изгледан от новия президент на Парма Джампиетро Маненти, който няколко часа по-рано обеща, че ще извади отбора от финансовата криза. Бившият тим на Христо Стоичков и Валери Божинов остава на последното място в класирането на цели 12 точки от спасителния бряг. Киево се измъкна от опасната зона и вече има преднина от 2 точки пред 18-ия Каляри.