на живо

Зума призова Камбуров да изиграе последния си мач с екипа на "Локо" Пд (ВИДЕО)

Нападателят отпразнува голмайсторския си рекорд с пищно парти

Зума призова Камбуров да изиграе последния си мач с екипа на "Локо" Пд (ВИДЕО)

Легендата на българския футбол и "Локомотив" Пловдив Христо Бонев призова Мартин Камбуров да завърши кариерата си с фланелката, която "най-много му отива" - черно-бялата.

Това се случи на тържество в пловдивски хотел, организирано от рекордьора по голове в родния елит. На партито се събраха легенди на града, редица футболисти, а сред специалните гости бе и Христо Стоичков.

"Мартине, 256 гола... И аз бях рекордьор в националния отбор, мислех, че никой няма да ми подобри рекорда, но го подобриха. Но за мен твоят рекорд може да се сравни със скока на нашата съгражданка Стефка Костадинова. Най-хубавите ти голове са в "Локомотив", искам последният ти мач да бъде с черно-бялата фланелка, която най-много ти отива от всички", заяви Бонев.

Снимка: https://www.instagram.com

През тази година Камбуров подобри рекорда на Петър Жеков и има вече 256 гола в първенството на България. На 41 години той все още не се отказва и смята да помогне на "Берое", докато се стабилизира.

"Искам да помогна на "Берое" до месец май. Клубът ми помогна за рекорда и аз съм им длъжен. Нямам чак толкова голяма мотивация, за да продължа в друг отбор. Постигнах нещо невероятно - да вкараш 256 гола и да си №1!", каза Камбуров.

Миналата седмица ТЕЦ "Марица Изток" 2 съобщи, че спира издръжката на клуба и обяви за продажба 100% от акциите.