на живо

За едни може, за Литекс Ловеч не

УЕФА мери със собствен аршин

Getty Images/Guliver Photos

 

 

Британската медия „БИ БИ СИ” направи коментар на решението на УЕФА да върне елиминирания тим на Селтик в плейофите за Шампионската лига.Това стана непосредствено преди петъчния жребий и доведе до изхвърлянето на Лудогорец от урната на поставените.

Причина за целия цирк и наказанието на полския тим Легия, бе пускането в игра срещу Селтик, на футболист изтърпяващ наказание. Става дума за Бартош Берешински, който се появи на терена в последните 4-5 минути на мача в Шотландия, при общ резултат от двете срещи 6:1 за Легия Варшава. Берешински обаче имаше наказание от три мача под егидата на УЕФА. Мярката му е била наложена миналия сезон в мач от Лига Европа.Берешенски не е изтърпял наказанието си сега, в мачовете срещу Сейнт Патрикс, във втория предварителен кръг, защото не е бил картотекиран. Това означава, че сега той е трябвало да бъде в картотеката от 25 футболисти на Легия, но да не играе със шотландците.

Припомня се, че преди три години швейцарският отбор Сион бе наказан от УЕФА пак след мачове със Селтик. Явно шотландският тим има здраво лоби в УЕФА.

Преди четири години обаче, по същата схема бе отхвърлен протест на Литекс. Тогава ръководството на нашия тим подаде жалба , след като на терена се появи наказаният Мате.

УЕФА тогава глоби Дебрецен, но не уважи жалбата на Литекс да изхвърли Дебрецен от турнира. Играчът се появи в унгарския състав при общ резултат 4:1. От УЕФА обясняваха тогава в своите мотиви, че при този общ резултат всичко е било решено.Сега общия резултат бе 6:1 за Легия, обаче поляците бяха посечени от „безпристрастните” чиновници на УЕФА.

Същото стана и с Литекс през 2010 година.

За едни може, за тези от източна Европа не.