на живо

От любов към отбора: Да чакаш два дни за билет... пред стадиона (ВИДЕО)

Шапки долу пред феновете на испанския третодивизионен "Бадахос"

За милиони хора по света футболът не е просто игра, а начин на живот. Поредното доказателство откриваме в Испания. Феновете на третодивизионния "Бадахос" показаха, че са готови на всичко, за да отидат на мач на любимия си отбор.

Много от тях прекараха нощта между четвъртък и петък в чакане на опашка за билети за сблъсъка между "Бадахос" и "Замора". Плейофният двубой за влизане в Сегунда дивисион е в неделя, а от клубното ръководство съобщиха, че ще пуснат в продажба ценните хартийки в петък преди обяд (днес). От футболната федерация на страната са позволили на мача да присъстват точно 2301 фенове.

Затова още в четвъртък около 400 привърженици на клуба от област Екстремадура се наредиха на опашка пред касите на стадион "Нуево Виверо". Те обаче съвсем не са най-нетърпеливите да си купят билети за мача.

Пръв сред чакащите е 20-годишният Фернандо, който дори няма да вземе билети за себе си. "Чакам тук от сряда вечер, 48 часа преди пускането в продажба на билетите. За мен "Бадахос" е нещо специално още откакто бях малък. Това е моята голяма страст. Всъщност не чакам за билет за себе си. Ще купя за сестра ми и баща ми. Аз ще бъда стюард на мача и затова ще мога да го гледам свободно", заяви младият фен.

Друг от запалянковци на "Бадахос" каза: "Дойдох на опашката в четвъртък в 22 ч.. Нямам търпение, сърцето ми ще се пръсне от емоции. От клуба ни предложиха вода и храна. Вечеряхме тук, но и носихме маски. Когато си тръгна оттук, ще е само с билети в джоба ми."

Ръководството на клуба е осигурило вода и храна за привържениците, които прекараха нощта пред стадиона, а феновете, от своя страна, спазваха всички противоепидемични мерки и стояха на разстояние помежду си с поставени маски.

"Бадахос" е лидер в своята група в третото ниво на Испания и ще търси първо класиране в Сегунда дивисион от 1992-ра година насам. Веднага след отварянето на касите, от клуба публикуваха снимки в социалните мрежи на най-нетърпеливите фенове, държащи пропуски за важния мач.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by C.D. Badajoz (@cdbadajoz)