на живо

За първи път: "Атлетико" струва повече от "Реал"

"Дюшекчиите" изминаха дълъг път през последните 9 сезона

Getty Images

"Реал" Мадрид може да има по-големи приходи от "Атлетико" Мадрид, но съставът на Диего Симеоне струва повече от този на Хулен Лопетеги, твърди испанският "Марка", който се позовава на данни на Transfermarkt.com.

"Атлетико" измина дълъг път през последните девет сезона. През кампания 2010/11 отборът на Кике Санчес Флорес възлиза на 205.8 млн. евро. За сравнение тогавашната селекция на Жозе Моуриньо струва 487 млн. евро.

При срещата на двата мадридски гранда във финала на Шампионската лига през 2016 г., Кралският клуб е дори по-скъп - 761.6 млн. евро срещу 325.2 млн. евро на "рохибланкос".

Но постепенно нещата започнаха да се променят.

"Дюшекчиите" се сдобиха с няколко отлични млади футболисти. Междувременно цената на Антоан Гризман не спира да се покачва, а на "Уанда Метрополитано" акостираха и изявени играчи като Тома Лемар и Диего Коста.

По същото време "Реал" загуби най-ценния си продукт - Кристиано Роналдо. Така през тази година "Атлетико" за първи път струва повече от големия си градски съперник. Играчите на Чоло са оценени на 858 млн. евро, а тези на "белите" -  на 775.7 млн. евро.

Но доколко този факт ще наклони везните в полза на "Атлетико" в мача за Суперкупата на Европа срещу "Реал" тази вечер, ще разберем след 21:30 ч. Не пропускайте мадридския сблъсък за европейски трон по bTV Action.