на живо

За първи път у нас: Международен турнир по баскетбол в колички (ВИДЕО)

Организатор и домакин е БКХУ "Левски"

За първи път у нас: Международен турнир по баскетбол в колички (ВИДЕО)

С постоянство и много труд, първият международен турнир за Купата на София по баскетбол за хора в колички е факт! Домакин на надпреварата, която започна днес в столичната зала "Триадица", е "Левски".

В турнира участват още "София-Балкан" и отбори от Черна Гора и Сърбия. Българските тимове започнаха с успехи, а освен победите, за "сините" голямата цел остава закупуването на специализиран бус, който да се ползва от "Левски" и националния отбор.

"Вече имаме 40 хил. лв, които са в сметката на "Левски". Имаме оферта за 73 хил. и над тях ни трябват още 24 хил. за адаптиране. Все още сме на средата, но до края на лятото ще го поръчаме, дори и на лизинг.", заяви треньорът на "сините" Владимир Искров.

"Това е една магия, защото ние преди 10 години не можехме да уцелим мрежичката, Гърция през 2019-а станаха европейски шампиони, а ние през миналата година ги победихме 2 пъти, така че нашите успехи предстоят.", допълни той.

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ НА БКХУ "ЛЕВСКИ" - ВИЖТЕ ТУК!

Преди да се насочат към закупуването на бус, "сините" събраха необходимата сума за специална количка на 16-годишния Цветомир Цветков - играч на "Левски" и национал. Тогава благодарение на клуба, репортаж на bTV и съпричастността на дарителите, мечтата на талантливото момче се сбъдна!