на живо

За последно у дома (СНИМКИ)

"Ливърпул" се сбогува с тренировъчната база в "Мелууд"

Getty Images

Промяната вече е факт. "Ливърпул" напусна историческата си база "Мелууд", за да се установи в "Къркби" в опит да постави едно ново начало на приемственост между академията и първия тим.

"Мелууд" бе дом на "Ливърпул" от 1950 г. Базата ще бъде продадена и на нейно място ще бъдат изградени 160 семейни къщи, а новите стопани ще разказват на децата си как на това място някога са тренирали великите Кени Далглиш, Йън Ръш и Стивън Джерард.

Шампионите се сбогуваха с дома си подобаващо - с трогателни снимки, събиращи в себе си безброй мили моменти, неизказани думи и гениални тактически похвати.

На фотографиите, например, мениджърът Юрген Клоп е край дивана, на който е давал толкова много интервюта. Остават няколко часа до последната тренировка, която ще води на "Мелууд".

На друга снимка харизматичният германец яде ябълка след прощалното занимание. В близост са сини кутии, в които са събрани нещата му...

"Със смесени емоции съм. Щастлив съм, че отиваме в "Къркби", но съм и много тъжен, че напускаме "Мелууд", каза специалистът пред официалния сайт.

"Странно е. Досега не мислех особено за този момент, но личният ми асистент вече е започнал да мести нещата ми, и кабинетът изглежда все по-празен".

"Ще ми липсва. Но така трябва да бъде. "Мелууд" ще си остане важно място в моя живот", добавя Клоп.

След тренировката в събота, част от играчите на "Ливърпул" публикуваха снимки от базата.

 
 
 
View this post on Instagram

Memories

A post shared by Steven Gerrard (@stevengerrard) on

Легендарният капитан Стивън Джерард сподели част от най-любимите си моменти, докато настоящият капитан Джордан Хендерсън влезе за последен път през входа за футболистите.

 
 
 
View this post on Instagram

One last time....

A post shared by Jordan Henderson (@jhenderson) on