на живо

Зачеркнат от „Левски” съдия ще свири дербито с ЦСКА

Сблъсъкът в събота е поверен на Станислав Тодоров

Зачеркнат от „Левски” рефер ще ръководи дербито с ЦСКА в събота. Мачът, който може да има ключово значение в битката за титлата, бе поверен на съдия №1 на България за 2017 г. Станислав Тодоров. Двубоят ще се играе на 20 април от 17:15 ч. на националния стадион „Васил Левски”.

Тодоров е в черния списък на „сините”. През миналия ноември клубът го посочи като крайно нежелан заедно с Георги Кабаков и Ивайло Стоянов. „Аргументът, че са хора и че на всеки се случва да прави грешки, вече не се приема”, гласеше тогава писмото на „Левски”.

Причина за недоволството беше неотсъдена дузпа в осминафинален мач от турнира за Купата на България с „Черно море”. Мачът завърши 2:2 в редовното време, а „моряците” продължиха след дузпи. Срещата беше ръководена от Стоянов.

По-късно председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев обяви, че „сините” трябва да забравят за ултиматуми и съдии от чужбина.

Станислав Тодоров има 17 мача през сезона, в които е показал 71 жълти картона и четири червени. Реферът от Шумен е ръководил само един мач на „Левски” след писмото от ноември. Това се случи навръх националния празник 3 март, когато тимът победи „Славия” с 3:0.

Общо от началото на сезона „Левски” има три мача при Тодоров – две победи и една загуба с голова разлика 4:1. ЦСКА е със само един – победата над „Дунав” с 2:0 на 24 ноември като гост.

Тагове: