на живо

Задигнаха два телефона на наш борец в Рио

Не се ядосвам, тук съм за друго, обяви Николай Байряков

Български борец стана жертва на обир в олимпийското село в Рио. Николай Байряков, който се състезава в категория до 85 кг на класическия стил, остана без два мобилни телефона - последен модел айфон и апарат, подарък от спонсора „Самсунг” за всички участници.

Крадците се промъкнали в стаята на бореца, докато той бил на тренировка. "Не е приятно, но не отдаваме кой знае какво значение на случката и се стараем да не хабим излишни нерви - сподели Байряков пред bTV. - Все пак това са само телефони, а ние сме дошли за друго. Целта ни тук е съвсем различна".

Българинът разкри, че спортисти от други държави също са останали без свои лични вещи. Атлетите масово се оплакват, че в олимпийското село цари хаос, а довършителните работи продължават въпреки наближаващата церемония по откриването.

"Не сме единствените. На всеки може да се случи. Никой не е застрахован от нищо. Важното е, че сме живи и здрави. Подадохме жалба и обещаха да проведат разследване. Тук има доста охрана, така че не се притесняваме. Като цяло организацията е добра, макар че има някои забележки".