на живо

"Заедно сме по-силни!", обединиха се спортните всекидневници

"Билд" излезе с първа страница изцяло в цветовете на "Борусия"

Twitter

Взривовете до автобуса на "Борусия" Дортмунд, заради които беше отменена срещата от четвъртфиналите на Шампионската лига между германския тим и "Монако", получиха сериозен отзвук в пресата.

Френски и немски издания реагираха моментално и призоваха читателите да се обединят срещу подобен вид инциденти и изказаха подкрепата си към футболистите и феновете на "жълто-черните".

Германското издание "Билд" излезе с първа страница изцяло в цветовете на "Борусия" и с познат рефрен от футболна песен, с който изрази подкрепа.

Френският "Екип" пък е категоричен "Заедно!"

Испанският "Марка" обяви инцидента за "Атака срещу шампионите".

"Атентат!", пише "Абенцайтунг"

Снимка на полицаите, охраняващи футболистите след инцидента, е на първа страница на "Хамбургер Морген".

При инцидента, за който полицията не разкрива подробности, бяха ранени двама човека - полицай от кортежа и футболистът Марк Бартра, който беше опериран в местна болница заради счупване на дясната ръка.

Местните власти избягват категорично да нарекат случилото се терористичен акт. Те разкриха, че до мястото на инцидента е намерено писмо, в което се поема отговорност за взривовете, но все още се разследва неговата автентичност. Полицията в Дортмунд разкри, че действията са били насочени конкретно към тима.