на живо

"Барса" закри третодивизионен клуб (ВИДЕО)

"Елденсе" прекрати спортна дейност след рекордна загуба от дубъла на каталунците

"Барселона" буквално закри третодивизионния испански футболен клуб "Елденсе", след като дублиращият тим на каталунците се наложи с 12:0 над съперника си и му нанесе рекордна загуба.

Само ден след срамното поражение, ръководителите на създадения през 1921-а година отбор решиха да прекратят спортна дейност.

Загубата с 0:12 изхвърли "Елденсе" от третото ниво на испанското първенство, а футболистите не успяха дълго време да се съвземат и голяма част от тях плакаха на терена.

"Елдензе" развали договорите с италианските си спонсори и обяви, че клубът няма да играе повече през тази година. Освен това ръководството на тима от Валенсия е поискало от полицията и Ла лига да разследват мача, тъй като се съмняват в манипулиране на резултата.

"Днес (в неделя) имаше събрание на борда на директорите на "Клуб Депортиво Елденсе". Решихме да анулираме договора с италианските инвеститори и да прекратим всякаква спортна дейност", гласи съобщението на клуба.

Това поражение е най-голямото в третото ниво на местния футбол след мача между "Екстремадура" и "Портуензе" през 1992-а година.

"Елденсе" е на последното място в трета група на Секунда Б. Има 14 точки от 32 мача и голова разлика 22:80. 

От началото на сезона клубът смени шестима треньори и използва 50 различни футболисти.