на живо

Загубите на волейболните национали в Лигата на нациите станаха десет

И Русия се справи без проблем с "лъвовете"

FIVB

Националният отбор по волейбол на България записа десетата си загуба в турнира Лига на нациите. Момчетата на селекционера Силвано Пранди отстъпиха на двукратния шампион на турнира Русия с 0:3 (17:25, 22:25, 17:25). 

За българския тим титуляри отново бяха по-неопитните момчета. Пранди заложи на Светослав Станков, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Николай Колев, Стефан Чавдаров и Владислав Иванов. В разгара на мача в игра влязоха още Владимир Станков, Денис Карягин и либерото Мартин Иванов.

Снимка: FIVB

Както и в предишните срещи, националите тръгнаха уверено в мача и дори поведоха с 8:4. Само че силният тим на Русия без проблеми изравни да 9:9 и взе инициативата, за да поведе в мача.

Втората част протече по същия начин. "Лъвовете" натрупаха преднина, но последва ново изравняване за 9:9. Волков от руския тим тормозеше ефективно българите, които обаче успяха да намалят изоставането си. В края съперниците ни отново показаха силна игра и до обрат не се стигна.

Последният гейм премина изцяло под диктовката на Русия. "Сборная" натрупа солидна преднина в началото и не я изпусна до края.

Снимка: FIVB

За България най-резултатен в срещата бе Аспарух Аспарухов с 10 точки. Още 9 реализира Мартин Атанасов, а със 7 завърши Николай Колев. 

От руския отбор с 14 точки се отличи Дмитрий Волков, а Виктор Полетаев прибави още 13.

Следващият мач на България в Лигата на нациите е на 21 юни (понеделник) срещу отбора на Япония.