на живо

Заканите от Лондон: Какво си казаха Кобрата и Джошуа? (ВИДЕО)

Британският боксьор пусна видео, в което разказа за мача срещу Пулев

Мачът за боксовите титли в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев се превърна в едно от събитията на 2020 г.! Срещата се състоя на 12 декември в Лондон и завърши с победа на британеца. 

Но преди и след нея се случиха редица събития, които и до днес вълнуват спортните фенове. Като сблъсъкът между двамата боксьори по време на официалното претегляне. Тогава напрежението взе връх, а Кобрата и Джошуа си размениха закани.

Във видеото, публикувано от британския боксьор, в което разказва за самия мач, подготовката и отношенията му с българина, Джошуа засяга и темата за скандала. 

"Срещнах Пулев преди 2 години. Тогава аз бях непобеден. А той беше тих, много различен. Сега беше много уверен, но това прави хора като мен по-силни", разказва британецът.

Освен познатите кадри от кантара, обиколили всички новинарски агенции, Джошуа показа и неизлъчвани видеа зад кулисите. В тях се вижда, че Пулев предлага да се изправи срещу своя опонент не само на боксовия ринг, но и в надпревара по канадска борба, футбол и ММА. 

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Пулев беше претендент номер 1 на IBF, беше побеждаван само веднъж от Владимир Кличко. Той не е сензация в социалните мрежи, не е рап изпълнител, който се опитва да се боксира. Това е сериозен бокс! Приемам го сериозно. Слушам го какво говори. Той се бие за своите сънародници. Уважавам това. Боксира се за покойния си баща, за своето семейство. Когато носиш такава страст, енергията е различна. Той беше готов на всичко за победата", казва още Джошуа.

Снимка: Getty Images