на живо

Залогът "Левски" (ВИДЕО)

Утре феновете се срещат с премиера Бойко Борисов

Lap.bg

Две фирми съдят футболен клуб "Левски" за неизплатени задължения. Това стана ясно след срещата на собственика на клуба Васил Божков с привърженици. Претенциите към "Левски" са за около 6 млн. лв. Те са от бившия собственик на клуба - фирмата "Виваком", на която беше прекръстен и стадионът на "сините", както и от строителната компания "Главболгарстрой", която пък участва в строежа на новата централна трибуната на съоръжението. 

Васил Божков твърди, че е дал под формата на дарение 19 млн. лева на "Левски" за последните 11 месеца, откакто е начело на отбора. Бизнесменът е категоричен, че ако отнемат лиценза на лотарията му ще се оттегли от клуба.

От "Левски" казаха, че благодарение на сегашния си спонсор всички други задължения към Националната агенция по приходите и бивши играчи и служители се погасяват. 

Снимка: Lap.bg

От клуба са категорични, че ако бъде приет предложеният от Валери Симеонов закон, ще спре финансирането на отбора. "Левски" го е имало и преди мен и след мен. И преди Божков, и след Божков ще го има", заяви министър-председателят Бойко Борисов, на когото утре предстои среща с феновете на "Левски", притеснени от неясната ситуация.

Тагове: