на живо

Замесиха Снайдер и Каут в схема за нелегални залагания

Двамата бяха разпитани като част от разследване срещу престъпна група

Скандал в Нидерландия! Бившите футболни национали Дирк Каут и Уесли Снайдер бяха разпитани в рамките на разследване срещу престъпна група, занимаваща се с нелегални залагания и пласиране на наркотици.

Според netherlandsnewslive.com дуото е залагало през сайта Edobet, който няма лиценз за хазартни игри и е регистриран на остров Кюрасао. Каут имал лимит от 5000 евро, впоследствие повишен на 25 хил. евро, тъй като често правел залози от по няколко хиляди на ден.

Полицията подозира, че той е натрупал дългове към групировката на криминалния бос Пит С. от Хага, които не е могъл да покрие и се стигнало до заплахи към него и членове на семейството му. Снайдер пък по погрешка е притискан да плаща чужди дългове.

И двамата отричат да са правили залози през сайта. Пред разследващите Каут споделил, че му плащали в брой и играел за тръпката, а не заради парите.

65-годишният криминален бос Пит С. бе арестуван през септември 2020 г. след разследване на схема за трафик на наркотици. Свързан е с групировката на Клаас де Домини и картел от Кали - конкурент на Меделин на Пабло Ескобар.