на живо

Зам.-председателят на общинския съвет предложи проект за стадион на ЦСКА

Той ще е за 25 000 зрители и ще бъде съобразен с изискванията на УЕФА

Заместник-председателят на Столичния общински съвет арх. Борислав Игнатов използва социалните мрежи, за да представи свои проект за изграждане на модерен стадион на ЦСКА в рамките на съществуващия "Българска армия" в "Борисовата градина". 

Бившият кандидат за кмет на София заяви, че се е съобразил с всички изисквания на УЕФА. По проект стадионът ще има капацитет от 25 000 зрители и според Игнатов ще струва около 50 млн. евро. 

Идеята на архитекта е да не бъдат премахвани земните насипи, на които в момента са позиционирани трибуните в момента. Именно те са въпрос на спор между клуба и общината. Ако бъдат премахнати, то ще бъде нарушен Закона за устройство на територията и могат да започнат съдебни дела.

 

Проблемът с липсата на паркинг в проекта на Игнатов е решен, като за целта се използва съществуващият в момента на бул. "Драган Цанков".

Преди дни от Министерството на младежта и спорта заявиха, че дават зелена светлина за реконструкция и модернизация на "Българска армия".

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев заяви в края на 2021 г. в предаването "120 минути", че построяването на стадион е каузата на живота му и вероятно ще напусне клуба, ако работите по него не започнат до 1 година.